به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، محسن رضایی، سرپرست طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی درباره فعالیتهای اجرایی آخرین طرح توسعه از بخش ایرانی بزرگترین میدان گازی جهان در آبهای خلیج فارس گفت: با استقرار نخستین دکل حفاری در موقعیت طرح توسعه فاز ۱۱، عملیات حفاری چاههای موقعیت SPD۱۱B بهمنظور افزایش تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی آغاز شد.
وی با اشاره به نصب جکت ۲ هزار و ۲۰۰ تنی در موقعیت SPD۱۱B در ابتدای خردادماه امسال گفت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، هماکنون دکل ایرانی MD-۱ تحت مالکیت شرکت حفاری داخلی، در این موقعیت مستقر و عملیات حفاری ۱۲ حلقه چاه توصیفی-توسعهای برای دستیابی به برداشت روزانه یک میلیارد فوت مکعب (معادل ۲۸ میلیون مترمکعب) گاز ترش اجرایی شده است.
سرپرست طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با بیان اینکه در راستای تسریع در افزایش ظرفیت تولید از میدان گازی پارس جنوبی، حفاری چاههای موقعیت SPD۱۱B در دو مرحله انجام میشود، افزود: در مرحله اول با حفاری و تکمیل پنج حلقه چاه توصیفی - توسعهای و نصب سکوی SPD۱۱B، تولید اولیه از این طرح به میزان ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز در روز محقق خواهد شد، سپس با انجام عملیات حفاری و تکمیل هفت حلقه چاه توسعهای دیگر، همزمان با تولید اولیه، مجموع برداشت از این سکو به روزانه یک میلیارد فوت مکعب (معادل ۲۸ میلیون مترمکعب) گاز ترش افزایش خواهد یافت.
بر اساس این گزارش، طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به کارفرمایی شرکت داخلی بهعنوان پیمانکار اصلی طرح در هر دو بخش روسطحی و زیرسطحی در حال انجام است. هدف از اجرای این طرح، تولید روزانه ۲ میلیارد فوت مکعب گاز غنی و انتقال آن به پالایشگاههای خشکی پارس جنوبی است.
فاز ۱۱، آخرین فاز پارس جنوبی است که قرار بود توسط کنسرسیومی به رهبری شرکت توتال فرانسه و مشارکت شرکت سی ان پی سی چین و یک شرکت ایرانی توسعه یابد که به دلیل تحریمهای اقتصادی علیه ایران در وهله نخست شرکت توتال و پس از مدتی شرکت چینی از این پروژه خارج شدند و پس از ۷ سال معطلی برای توسعه این فاز که مرزی ترین فاز پارس جنوبی به شمار میرود، توسعه آن توسط شرکت ایرانی کلید خورد.
نظر شما